Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδιά της Ευρώπης θα δώσουν το όνομα τους στους δορυφόρους του αστερισμού Galileo


Το παιδί με το καλύτερο σχέδιο που σχετίζονται με τον χώρο ή την αεροναυτική σε κάθε κράτος μέλος θα δώσει  το όνομά του σε ένα δορυφόρο του προγράμματος Galileo.
Οι δύο πρώτοι δορυφόροι που θα ξεκινήσουν  στις 20 Οκτωβρίου θα φέρουν τα ονόματα των νικητών των παιδιών από το Βέλγιο (Thijs) και τη Βουλγαρία (Ναταλία) όπου ο διαγωνισμός ήδη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο.
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει τον  διαγωνισμό στα άλλα 25 κράτη μέλη για να δώσουν τα ονόματα τους στους δορυφόρους που θα ξεκινήσουν μέχρι το 2019. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 9-11.
Από 1ης Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου, τα παιδιά που ζουν στην ΕΕ και γεννήθηκαν το 2000, 2001 και 2002 - όταν το πρόγραμμα Galileo ξεκίνησε - καλούνται να κάνουν ένα σχέδιο σχετικά με το διάστημα και την αεροναυπηγική, ή να λάβει μια ψηφιακή φωτογραφία του και να ανεβάσει
 στον  δικτυακό τόπο του διαγωνισμού. Σε κάθε χώρα, μια εθνική κριτική επιτροπή θα επιλέξει το καλύτερο σχέδιο και το  παιδί που θα νικήσει θα δώσει  το όνομά του σε έναν από τους δορυφόρους του αστερισμού Galileo.
 Οι Δορυφόροι θα αναχωρήσουν κανονικά από το 2012 μέχρι την πλήρη αστερισμό (θα πρέπει να μετρούμε 30 δορυφόρους) οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί. Η σειρά με την οποία τα ονόματα των παιδιών θα πρέπει να δοθούν  στους  δορυφόρους καθορίζεται από την αλφαβητική σειρά των κρατών μελών, γραμμένο στην εθνική γλώσσα (ες).
Ο διαγωνισμός που ανακοινώνεται σε κάθε κράτος μέλος, μέσω δελτίων τύπου και συνεντεύξεις τύπου, ταχυδρομικές αποστολές σε σχολεία, σύλλογοι καθηγητών και εκπαιδευτικών πυλών.
Αυτό θα βοηθήσει επίσης και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και να δώσει υλικό για εκπαιδευτικούς που καλύπτουν το θέμα του χώρου και της δορυφορικής πλοήγησης στην κατηγορία τους.

Ο διαγωνισμός μπορεί να έχει πρόσβαση σε
http://www.galileocontest.eu/en/competition

Το πρόγραμμα Galileo είναι εγχείρημα της Ευρώπης στον τομέα της δορυφορικής πλοήγησης. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης παρόμοιο με το GPS. Με τη συνεχώς αυξανόμενη σημασία των εφαρμογών δορυφορικής πλοήγησης και για τις δύο επιχειρήσεις και τους πολίτες, το Galileo θα εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της Ευρώπης σε αυτόν τον σημαντικό τομέα, εξασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα των εν λόγω αιτήσεων.

Ο Galileo αναμένεται να παραδώσει € 90 δισεκατομμυρίων για την ευρωπαϊκή οικονομία σε μια περίοδο 20 ετών από την άποψη των πρόσθετων εσόδων για τη βιομηχανία και από την άποψη των δημόσιων και κοινωνικών παροχών, χωρίς να υπολογίζουμε το όφελος της ανεξαρτησίας.

Το σύστημα Galileo θα παρέχει τρεις αρχικές υπηρεσίες, όπως του 2014/2016 με βάση ένα αρχικό αστερισμό του ελάχιστου 24 δορυφόρους: μια πρώτη ανοικτή υπηρεσία το  (2014), μια αρχική δημόσια ρυθμιζόμενη υπηρεσία το  (2016) και μια πρώτη έρευνα-και-διάσωσης Υπηρεσία το (2014). Περισσότερες  υπηρεσίες θα ακολουθήσουν  αργότερα, και θα περιλαμβάνει μια εμπορική υπηρεσία που συνδυάζει δύο επιπλέον κρυπτογραφημένα σήματα για μεγαλύτερη ταχύτητα διεκπεραίωσης δεδομένων και μεγαλύτερη ακρίβεια επικυρωμένα δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/satnav/galileo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου