Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

NASA EXPRESS -- Your STEM Connection for Nov. 3, 2022

 


 

 

 

 

 

 




 

Η NASA βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ρίξει τον πύραυλο Space Launch System και το διαστημικό σκάφος Orion στο Launch Pad 39B την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου. Η αποστολή Artemis της NASA  χωρίς πλήρωμα θα δοκιμάσει τα συστήματα που θα επιστρέψουν τους αστροναύτες στη Σελήνη. Οι ομάδες στοχεύουν στην εκτόξευση για τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου , με προγραμματισμένη εκτόξευση κατά τη διάρκεια ενός παραθύρου εκτόξευσης 69 λεπτών που ανοίγει στις 12:07 π.μ. EST.  

 

Ζήστε την εμπειρία της εκτόξευσης Artemis I ως μέρος του  Virtual NASA Social .

 

Εγγραφείτε στο Artemis I STEM Learning Pathway της NASA για να λαμβάνετε εβδομαδιαία ενημερωτικά δελτία γεμάτα με πόρους STEM και έτοιμο προς χρήση περιεχόμενο. Οι πόροι κάθε εβδομάδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό για τη δημιουργία ενός σχεδίου μαθήματος που να συνδέεται με το εβδομαδιαίο θέμα της σειράς εκμάθησης. Κάντε κλικ εδώ  για να εγγραφείτε και επιλέξτε το πρόσθετο «Artemis I STEM Learning Pathway».

 

Επισκεφτείτε τον  ιστότοπο Join Artemis  για να βρείτε πρακτικές δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, σχέδια μαθημάτων για δασκάλους, βίντεο και βιβλία με παραμύθια για μαθητές και πολλά άλλα.

 

 

 

 

 

Γίνετε μέλος του NASA STEM Engagement & Educator Professional Development Collaborative στο Texas State University για  διαδικτυακά σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών Οι συμμετέχοντες κερδίζουν πιστοποιητικό για το οποίο μπορούν να υποβληθούν

ώρες επαγγελματικής εξέλιξης.

 

 

Για μια πλήρη λίστα με τα επερχόμενα διαδικτυακά σεμινάρια,  κάντε κλικ εδώ .

 

 

Διαδικτυακό σεμινάριο GLOBE: Επιστήμη των πολιτών στη Βραζιλία

Κοινό: Επίσημοι και άτυποι εκπαιδευτικοί, γονείς και φροντιστές

Ημερομηνία διαδικτυακού σεμιναρίου: 10 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ. EST

Επικοινωνία: cassie_soeffing@strategies.org

 

Εγγραφείτε στο πρόγραμμα GLOBE (Παγκόσμια Μάθηση και Παρατηρήσεις προς όφελος του Περιβάλλοντος) για ένα διαδικτυακό σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης για να μάθετε για την επιστήμη των πολιτών στη Βραζιλία. Ο Δρ Rusty Low θα μιλήσει για την επιστήμη των πολιτών και τις προσπάθειες του GLOBE Observer στη Βραζιλία, με ιδιαίτερη έμφαση σε παραδείγματα πηγών που θα μπορούσαν να είναι επωφελείς για μαθητές και δασκάλους που σχεδιάζουν για το Διεθνές Συμπόσιο Εικονικής Επιστήμης του 2023 της GLOBE.

 

 

LiftOff 2023 Summer Institute: Planetary Defenders

Κοινό: Παιδαγωγοί 5-12 τάξεων

Προθεσμία εφαρμογής: 20 Δεκεμβρίου

Ημερομηνίες Ινστιτούτου : 25-30 Ιουνίου 2023

Επικοινωνία: baguio@tsgc.utexas.edu

 

Το 2023 LiftOff Summer Institute είναι μια εβδομαδιαία εκπαιδευτική εκδήλωση στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον, που χρηματοδοτείται από την Κοινοπραξία του Texas Space Grant Consortium. Το φετινό θέμα είναι « Πλανητάρχες υπερασπιστές ».

 

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τα σχέδια της NASA f προστασία του πλανήτη μας. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις επιστημόνων και μηχανικών της NASA, θα περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της NASA και θα λάβουν πρακτικές, διερευνητικές δραστηριότητες στην τάξη, ευθυγραμμισμένες με τα εκπαιδευτικά πρότυπα.

 

αιτούντες πρέπει να είναι πολίτες των ΗΠΑ που απασχολούνται επί του παρόντος ως δάσκαλοι στην τάξη των τάξεων 5-12 με τουλάχιστον ένα έτος διδακτικής εμπειρίας πριν από την εκδήλωση.

NASA CONNECTS – Καρφιτσώστε τους αγαπημένους σας πόρους στις συλλογές

Κοινό: STEM educators

Επικοινωνία: hq-stemcop@mail.nasa.gov

 

Το ήξερες? Η NASA ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ μπορούν τώρα να καρφιτσώσουν τους αγαπημένους τους πόρους στις Συλλογές τους τους . Αυτή η συναρπαστική νέα δυνατότητα επιτρέπει στα μέλη να καρφιτσώνουν πόρους που τους ενδιαφέρουν για να τους διευκολύνει και να τους βρίσκουν γρήγορα. Έχετε νέες δυνατότητες που θα θέλατε να προστεθούν στην κοινότητα; Ενημερώστε μας στο Innovation Station Group .

 

Είστε δάσκαλος που αναζητάτε μια κοινότητα που μπορεί να προσφέρει ιδέες για τη συμμετοχή στη διδασκαλία STEM;Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο CONNECTS για να μείνετε ενημερωμένοι για τους πιο πρόσφατους πόρους της NASA, να συνεργαστείτε με εκπαιδευτικούς και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλειστικές εκδηλώσεις.

 

Προσκαλέστε έναν συνάδελφο να συμμετάσχει στην κοινότητα και βοηθήστε στην επέκταση του δικτύου ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ.

 

 

Ευκαιρίες για να εμπλακείτε

 

Be a Citizen Scientist: NASA GLOBE Trees Challenge 2022

Κοινό : Πολίτες επιστήμονες όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο

Προθεσμία υποβολής: 11 Νοεμβρίου

 

Γιορτάστε την περίπλοκη σχέση μεταξύ δέντρων και κλίματος, συμμετέχοντας στην Πρόκληση Δέντρων 2022 του Προγράμματος GLOBE . Μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 11 Νοεμβρίου, οι πολίτες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο καλούνται να υποβάλουν παρατηρήσεις ύψους δέντρων και μετρήσεις περιφέρειας δέντρων. Ολοκληρώνοντας αυτές τις δραστηριότητες, θα βοηθήσετε τους ερευνητές να εκτιμήσουν τον αριθμό των δέντρων στην περιοχή σας και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην έρευνα της κλιματικής επιστήμης.

 

 

Πιλότος NASA Innovation Corps

Κοινό : Ομάδες με  τουλάχιστον τρία μέλη από τριτοβάθμια εκπαίδευση (διετή έως τετραετή ιδρύματα) ή μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Προθεσμία υποβολής προτάσεων:  29 Μαρτίου,  2023

Επικοινωνία: 

margaret.a.yancey@nasa.gov

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, οι Διευθύνσεις Αποστολής Επιστήμης και Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA προσφέρουν ένα νέο μονοπάτι για τη συμμετοχή στο  Innovation Corps (I-Corps)™ . Το NASA I-CorpsPilot στοχεύει να επιταχύνει τη μετάβαση των πολλά υποσχόμενων ιδεών από το εργαστήριο στην αγορά, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκού κόσμου και βιομηχανίας. Το  NASA I-CorpsPilot  θα υποστηρίξει ομάδες με πρόσβαση σε εκπαίδευση σε δεξιότητες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας μέσω επιχορήγησης, έως 10.000 $, και την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για πρόσθετη χρηματοδότηση,  έως και $40.000.

 

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν ανά πάσα στιγμή έως  τις 29 Μαρτίου 2023 , αλλά οι αιτήσεις

...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου