Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015 - «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές»

μερα μουσειων

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές»
Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτή τη διαδικασία τα μουσεία πρέπει και μπορούν να έχουν έναν καθοριστικό ρόλο. Έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.
Πληροφορίες για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://network.icom.museum/international-museum-day


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών γιορτάζει φέτος την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Σάββατο 16 Μαΐου και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Δευτέρα 18 Μαΐου
Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO,η ΠΡΑΞΙΣ και η Αστροπύλη θα γιορτάσουν με την παρουσίαση πολλών μικρών ταινιών που αφορούν τις δράσεις του Μουσείου κατά την διάρκεια των τελευταίων 7 ετών που ανέλαβαν την προώθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου