Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τα σύνορα εξαφανίζονται όταν κοιτάμε προς τον ουρανό. Ένας κόσμος, ένας ουρανός. Απρίλιος. Μήνας Αστρονομίας 2013 *




Όλοι μας γοητευόμαστε από τον έναστρο ουρανό Οι άνθρωποι κοιτάζουν τον ουρανό  με θαυμασμό και δέος για χιλιάδες χρόνια. Ανεξάρτητα από τις  γήινες διαφορές στον πολιτισμό, την εθνικότητα ή τη θρησκεία, ο ουρανός είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους της Γης. Τα όρια που βάζουμε μεταξύ μας εξαφανίζονται όταν κοιτάμε τον ουρανό. Όποιος, ή ό, τι όπου και αν βρισκόμαστε, όλοι μοιράζονται τον ίδιο ουρανό.

Οι αστρονόμοι Χωρίς Σύνορα είναι μια παγκόσμια κοινότητα αστρονομίας.
Λάτρεις της Αστρονομίας, εκπαιδευτικοί, και άλλοι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε προγράμματα που δημιουργούν αλληλεπίδραση και συνεργασία μέσω κοινών συμφερόντων σε όλες τις πτυχές της αστρονομίας συμπεριλαμβανομένης της παρατήρησης, προβολής, των τεχνών στην αστρονομία και πολλά άλλα.
Κοινή κληρονομιά μας η αστρονομία. Είναι παρούσα στις παραδόσεις της κάθε κουλτούρας, αποτελεί ιδανικό χώρο για επικοινωνία μεταξύ μας πέρα ​​από πολιτισμικά και γεωπολιτικά σύνορα.»

Κάθε Απρίλιο, οι Αστρονόμοι Χωρίς Σύνορα διοργανώνουν τον Παγκόσμιο Μήνα Αστρονομίας, συνδυάζοντας περίπου 30 προγράμματα δωρεάν για το παγκόσμιο κοινό, ώστε να μοιραστούν τον ενθουσιασμό για την αστρονομία. Υπάρχει κάτι για όλους: δείτε την βροχή των Λυρίδων μετεωριτών στις 20-22 Απριλίου, παρατηρήστε τα άστρα από την άνεση του σπιτιού σας με μία από τις εκδηλώσεις απομακρυσμένης παρατήρησης, απολαύστε το Κοσμικό Κονσέρτο, γράψτε και διαβάστε Αστροποίηση, και σβήστε τα φώτα στις 20 Απριλίου για την Παγκόσμια Νύχτα για την Υπεράσπιση του Φωτός των Αστεριών. Συμμετέχετε στον 4ο Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα "Η ομορφιά του Νυχτερινού Ουρανού" http://www.twanight.org/newTWAN/news.asp?newsID=6078
 Δείτε το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Μήνα Αστρονομίας και διαδώστε παντού αυτές τις αστρικές εκδηλώσεις. http://nightsky.jpl.nasa.gov/event-list.cfm?NONKIT_EVENTS=1&DISTRANGE=100&OUTREACH=0&STATUS=Active,Cancelled&EVENTAFTERDATE=2013-04-05&EVENTBEFOREDATE=2013-04-11&INCLUDERN=1&utm_source=April+2013+E-News&utm_campaign=Enews+April+1+13&utm_medium=email

Η ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ Σερρών συμμετέχει σ αυτή τη μεγάλη γιορτή, πραγματοποιώντας  συναντήσεις με τις ομάδες των νέων που παρακολουθούν στα τρία σχολεία της πόλης μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της *Αστρονομία. Γνωρίζω το απέραντο σύμπαν* στην αίθουσα της ΚΕΔΙΣ στις 6-13-20 Απριλίου 2013 στις 20.00μ.μ ,μαζί με τους φίλους που θα ήθελαν να γιορτάσουν το μήνα της Αστρονομίας 2013 .Επίσης διακεκριμένοι Σερραίοι επιστήμονες θα μιλήσουν στα σχολεία της πόλης μας με τους μαθητές των  σχολείων 3ου Δημοτικού,4ου Γυμνασίου, Μουσικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου