Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Διαγωνισμός Thacher 2011

Παρακολουθώντας την τεράστια πετρελαιοκηλίδα του Κόλπου και τη συνεχή μείωση του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής, οι δορυφόροι της NASA και άλλα μέσα παρατήρησης έχουν καταγράψει φέτος καθοριστικές περιβαλλοντικές μεταβολές - των φυσικών και των καταστροφών που πραγματοποιούν οι άνθρωποι, που συμβαίνουν στο παγκόσμιο, περιφερειακό και σε τοπική κλίμακα της γης.
Το 2011 ο Διαγωνισμός Thacher της Περιβαλλοντικής Έρευνας που χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Περιβαλλοντική στρατηγική, καλεί τους μαθητές λυκείου να διεξάγουν πρωτοποριακή έρευνα σχετικά με την αλλαγή του πλανήτη μας χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία και δεδομένα.
Το καλύτερο σχέδιο θα βραβευθεί με μετρητά, το ποσό των 2.000 δολαρίων για την πρώτη θέση, 1.000 δολάρια για τη δεύτερη θέση και $ 500 για την τρίτη θέση. Μπορούν να πάρουν μέρος και μεμονωμένα άτομα ή ομάδες των τεσσάρων, οι μαθητές. Στην περίπτωση συμμετοχής ομάδας, το χρηματικό έπαθλο θα μοιραστεί ισότιμα μεταξύ των μελών της ομάδας που θα κερδίσει.
Εκτός από τα βραβεία των μαθητών , θα τιμηθούν και οι καθηγητές τους και οι ενήλικες «προπονητές» της πρώτης, δεύτερης, και τρίτη θέσης οι οποίοι θα λάβουν από $ 200 δώρο μια κάρτα Amazon.com.
Προθεσμία υποβολής Απρίλιος 2011
Περισσότερα
http://www.strategies.org/education/index.aspx?sub=education&sub2=scholars&sub3=scholars2011
Η εταιρία www.accis.gr με υπεύθυνο προγράμματος τον κ. Μανώλη Τσελέπη mts@accis.gr και τον κ Γιώργο Κασάπη georgekasapis@yahoo.gr, μέλη της ΑΣΤΡΟΠΥΛΗΣ Σερρών θα υποστηρίξουν την προσπάθεια για όσους θ αποφασίσουν να συμμετέχουν.

http://aposerres.gr/index.php?page=article&article_id=1010
http://www.nea-epohi.gr/main/node/1846
http://myserres.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=29934

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου