Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

"Παιδικό Πανεπιστήμιο" - Μάρτιος-Μάιος 2023 στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.

 


"Παιδικό Πανεπιστήμιο" - Μάρτιος-Μάιος 2023 στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.
Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, συμμετέχει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής "Παιδικό Πανεπιστήμιο", https://www.facebook.com/paidiko.panepistimio.kekpa στο πλαίσιο του οποίου μαθητές δημοτικού εισάγονται σε έννοιες Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής με τρόπο ευχάριστο και ψυχαγωγικό.
Σκοπός της δράσης, όπως υλοποιείται την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2023, είναι η επαφή των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα. Η δράση υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.
Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τις εγγραφές των μαθητών πέντε τμημάτων του Προγράμματος Σπουδών: «Π1 – Μαθητές Δημοτικού» και τεσσάρων τμημάτων του Προγράμματος Σπουδών: «Π2 – Μαθητές Γυμνασίου», οι οποίοι στη συνέχεια παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα της Θεματικής Ενότητας του τμήματός τους, με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί.
Τα μαθήματα για τις Θεματικές Ενότητες: «Ρώτα έναν Επιστήμονα» και «Σε ρόλο Πυρηνικού Επιστήμονα», πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η Θεματική Ενότητα: «Astronomy to Go!» πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» και το πρόγραμμα των μαθημάτων της περιόδου Μάρτιος-Μάιος 2023, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://kidsuniversity.innovationattica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου