Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

• LET'S GO WILD για την άγρια ζωή, την προστασία της ποικιλότητα, ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΚΊΝΗΣΗ,


     Για χιλιετίες, οι άνθρωποι και οι πολιτισμοί έχουν στηριχθεί στην πλούσια ποικιλία της φύσης των άγριων φυτών και ζώων για τροφή, ένδυση, ιατρική και πνευματική τροφή.H  Άγρια ζωή παραμένει αναπόσπαστο μέρος της μελλοντικής μας ζωής μέσω του ουσιαστικού ρόλου της, στην επιστήμη, την τεχνολογία και την ψυχαγωγία, καθώς και τη θέση της σε μια συνεχή μας κληρονομιά. 
Απειλείται παρά την εγγενή αξία της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων, της άγριας πανίδας. Μερικά από τα πιο χαρισματικά  είδη  στον κόσμο, καθώς και λιγότερο γνωστά, αλλά οικολογικά σημαντικά φυτά και  ζώα, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης. Μια σημαντική αιτία είναι η απώλεια των ενδιαιτημάτων. Ένας άλλος λόγος είναι η αύξηση της παράνομης διακίνησης. Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του εγκλήματος της άγριας ζωής είναι βαθιά ριζωμένες. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι επιπτώσεις της παράνομης διακίνησης για την ειρήνη και την ασφάλεια σε μια σειρά από χώρες, όπου το οργανωμένο έγκλημα, η τρομοκρατία ,η  εξέγερση συχνά συνδέονται στενά. Ενώ οι απειλές για την άγρια ​​ζωή είναι μεγάλη, μπορούμε να την  μειώσουμε μέσω των συλλογικών μας προσπαθειών. Σε αυτή τη Παγκόσμια Ημέρα άγριας ζωής, καλώ όλους τους τομείς της κοινωνίας για τον τερματισμό της παράνομης διακίνησης άγριας ζωής και να δεσμευθούν για εμπορία και χρήση άγριων φυτών και ζώων με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο. Ας εργαστούμε για ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι και άγρια ​​ζωή συνυπάρχουν αρμονικά. Ας αγαπήσουμε την άγρια ​​ζωή!  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε στις 3 Μαρτίου - την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES) - ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής.
 Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν 
Η βιοποικιλότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του τουρισμού. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες αλληλοεπιδρούν με την άγρια ​​χλωρίδα και πανίδα, όταν η υποβρύχια παρατήρηση των  κοραλλιογενών υφάλων, όπως η ορειβασία στα βουνά, η απόλαυση σ ένα σαφάρι άγριας φύσης ή όταν παρακολουθούμε τις θεαματικές κινήσεις των αποδημητικών πτηνών.
Με την έναρξη αυτής της ημέρας της Άγριας ζωής (WWD), οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποίηση ο Όμιλος Σερρών για UNESCO  ,η ΠΡΑΞΙΣ ,η Αστροπύλη, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών  θα γνωρίσουν   όλα τα προαναφερόμενα και θα δανείσουμε  τη φωνή των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης  για να βοηθήσουμε και να  ενισχύσουμε  το μήνυμα ότι είναι καιρός να πάρει # SeriousAboutWildlifeCrime στα χέρια του ο άνθρωπος την προστασία της βιοποικιλότητας.
·     Το Μουσείο θα πραγματοποιήσει τεκπαιδευτικό πρόγραμμα από
       1-3-15 ως τις 30-3-15
       Είσοδος ελεύθερη
·         Υποστηρικτές του Μουσείου είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο , τους Ευρωπαίους εθελοντές Pauline Bussi,   με υποστηρικτή τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου.
Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr
·        
       Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  


Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου