Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πριν 80 χρόνια γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι στις 9 Μαρτίου , ο θρυλικός Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν

Στις 9 Μαρτίου , ο θρυλικός Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν , ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα , θα έχει περάσει   80χρόνια
Η 108 λεπτά επική τροχιακή πτήση του στις 12 Απριλίου του 1961 μπαίνει στην εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος - και γοητευτικό χαμόγελό του έγινε σύμβολο της .
Παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ RT για Yury Gagarin
Η εκτόξευση  στο διάστημα με σοβιετικό πύραυλο Vostok One , ο Gagarin καταραμένος επίσης στην ιστορία της ανθρωπότητας . Επέστρεψε στη Γη ως ένα διεθνές ήρωα , αποδεικνύοντας ότι ένας άνθρωπος μπορεί πράγματι να πετά προς τα αστέρια .
Ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη , παραμένει ένα πολύ αγαπημένο και σεβαστό πρόσωπο στη Ρωσία . Για πολλούς ,ο Gagarin είναι το σύμβολο και η υπερηφάνεια της Σοβιετικής εποχής  Η εποχή που δεν ήταν όλα σχετικά με τον Ψυχρό Πόλεμο , κομμουνιστική ιδεολογία , και το Σιδηρούν Παραπέτασμα , αλλά και για την επιστημονική , τεχνική και τεχνική πρόοδο και τα επιτεύγματα - κάτι που ορισμένοι Σοβιετική -γεννημένος άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται νοσταλγία για στη νέα εποχή , όπου αγοράς και του χρήματος αποφανθεί το παιχνίδι .
Yury Gagarin γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια σε ένα συλλογικό αγρόκτημα στις 9 Μαρτίου 1934 στο χωριό του Klushino , κοντά Gzhatsk ( σήμερα ονομάζεται Gagarin προς τιμήν του ) στην περιοχή του Σμολένσκ . Το 1941 , ακριβώς όπως Yury εισήλθε δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , το χωριό είχε καταληφθεί από ναζιστικά στρατεύματα που έστειλε το μεγαλύτερο αδελφό και την αδελφή του σε στρατόπεδα εργασίας στη Γερμανία .
Yury Gagarin κατάρτισης . Μια βολή από το ντοκιμαντέρ Η πρώτη πτήση προς τα αστέρια . ( RIA Novosti ) Yury Gagarin κατάρτισης . Μια βολή από το ντοκιμαντέρ Η πρώτη πτήση προς τα αστέρια . ( RIA Novosti )
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , Yury και η οικογένειά του μετακόμισε στο Gzhatsk , όπου συνέχισε τις σπουδές του, η οποία είχε διακοπεί από τη ναζιστική κατοχή . Η πόλη έμοιαζε πολύ μικρή για εκείνον , και Gagarin - πάντα ενεργή και το στόχο - θέλησε να κινηθεί περαιτέρω .
Το 1949 , Gagarin εισέλθει σε μια επαγγελματική σχολή στην Lyubertsy , κοντά στη Μόσχα , όπου πήρε πτυχίο στην κατασκευή καλουπιών και την εργασία χυτηρίου . Το 1951 , γράφτηκε στο Saratov Βιομηχανική Τεχνική Σχολή και συμμετείχε σε μια τοπική λέσχη αεροπορίας - ένα βήμα που ορίζεται μελλοντική επιλογή της καριέρας και άλλαξε τη ζωή του για πάντα .
" Ξεκινώντας από το 1930 , όλα τα αγόρια ενθουσιάστηκαν με αεροπορίας , « Η κόρη του Gagarin Έλενα είπε σε μια προηγούμενη συνέντευξη με RT . « Σοβιετικοί πιλότοι που πολλά αρχεία , και , φυσικά , κατά τη διάρκεια του πολέμου , Σοβιετικοί πιλότοι ήταν μια δύναμη που θα μπορούσε να αντέξει όλες τις κακουχίες που έπεσαν για την τύχη της χώρας. Εκτός αυτού , τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ήταν η πιο προηγμένη τεχνολογία εκείνη την εποχή . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι όσοι ήθελαν να υπηρετήσουν στον στρατό και να δοκιμάσουν το νέο υλικό ήθελε να είναι πιλότοι ».
Yury Gagarin είχε ονειρευτεί πετούν από την παιδική ηλικία και " έκανε τα πάντα μέσα στη δύναμή του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα ", δήλωσε η κόρη του .
Το 1955 , το μέλλον πρώτος άνθρωπος στο διάστημα κλήθηκε για στρατιωτική θητεία και έστειλε να σπουδάσει σε μία σχολή αεροπορίας στο Όρενμπουργκ .
γκαγκαριν 2
Yury Gagarin ( κέντρο ) με τις κόρες του Λένα ( αριστερά) και Galya ( δεξιά) . ( RIA Novosti / Alexander Mokletsov ) Yury Gagarin ( κέντρο ) με τις κόρες του Λένα ( αριστερά) και Galya ( δεξιά) . ( RIA Novosti / Alexander Mokletsov )
Gagarin ήταν μάλλον μικρή - μόλις 165 εκατοστά ( σύμφωνα με ορισμένες πηγές 157 εκατοστά ) - γεγονός που κατέστησε δύσκολο για αυτόν να δει το διάδρομο μέσα από το παράθυρο του θαλάμου διακυβέρνησης κατά τη διάρκεια προσγείωση αεροπλάνου . Ένας από τους εκπαιδευτές του στο σχολείο αεροπορίας , Yadkbar Akbulatov , υπενθύμισε ότι ο Γκαγκάριν λυθεί το πρόβλημα με την τοποθέτηση ένα μαξιλάρι κάτω από το κάθισμα του .
Αλλά το ύψος του Γκαγκάριν δεν ήταν εμπόδιο για να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης μπάσκετ . Επίσης , ήταν σε μεγάλο βαθμό χάρη στο μικρό του μέγεθος , που ήταν αργότερα επιλεγεί για να γίνει κοσμοναύτης , όπως το πιλοτήριο του προβλεπόμενου διαστημόπλοιο ήταν μάλλον μικρό .
Το 1957 , έχει ήδη μια ειδική πιλότος , Gagarin αποφάσισε να εξυπηρετήσει με μια μονάδα της αεροπορίας της Βορείου Στόλου στην περιοχή της Αρκτικής . Την ίδια χρονιά , παντρεύτηκε την Valentina Goryacheva , με την οποία απέκτησε δύο κόρες : Elena ( γεννήθηκε το 1959 ) και Galina ( γεννημένος το 1961 ) .
" Επέλεξε , ίσως , το πιο δύσκολο από όλες τις πιθανές θέσεις εργασίας : εργάστηκε στις συνθήκες του μακρινού Βορρά στην περιοχή Murmansk , " είπε η κόρη του, Έλενα . « Gagarin υπηρετήσει εκεί πολύ καιρό , παρά το γεγονός ότι είχε προσφερθεί η θέση του εκπαιδευτή πτήσεων μετά την αποφοίτησή του από τη στρατιωτική σχολή Όρενμπουργκ . "
Στις 9 Δεκεμβρίου 1959 , ο Γκαγκάριν που εφαρμόζεται να ενταχθούν σε μια ομάδα των υποψηφίων που θα γίνουν κοσμοναύτες . Μια εβδομάδα αργότερα , είχε προσκληθεί στη Μόσχα για ιατρικές εξετάσεις .
«Όταν άκουσα ότι ο Γκαγκάριν ήταν επιλογή τους ανθρώπους για μια ομάδα που θα δοκιμάσει πολύ πιο σύγχρονο και αναβαθμισμένο hardware , εντελώς νέα οχήματα , ήταν ένας από εκείνους που εφαρμόζονται και άρχισε να υποβάλλονται σε ιατρική εξέταση , » είπε η κόρη του .
Γκαγκαριν 3
Συνάντηση κόκκινο χαλί του πρώτου αστροναύτη του κόσμου Yury Gagarin τον Απρίλιο το 1961 πρίν την έκθεσή του στην κυβέρνηση μετά την εντυπωσιακή τροχιακή πτήση του . ( RIA Novosti / Τσερνόφ ) συνάντηση κόκκινο χαλί του πρώτου αστροναύτη του κόσμου Yury Gagarin τον Απρίλιο το 1961 πρίν την έκθεσή του σε η κυβέρνηση μετά την εντυπωσιακή τροχιακή πτήση του . ( RIA Novosti / Τσερνόφ )
Σπορ και υγιές , πέρασε την αυστηρή ιατρική εξέταση και κρίθηκε κατάλληλο για διαστημικές αποστολές . Στις 3 Μαρτίου 1960 Gagarin εντάχθηκε στην ομάδα των 20 υποψήφιους κοσμοναύτες και στις 25 Μαρτίου , ξεκίνησε την εκπαίδευσή του .
« Γιούρι Γκαγκάριν έμοιαζε με όλους τους άλλους ? Όλοι οι άνδρες έφθασαν περίπου την ίδια ηλικία και το βάρος . Και ο λόγος ήταν προφανής : το διαστημικό σκάφος είχε σχεδιαστεί για ένα μέσου μεγέθους άνθρωπος », υπενθύμισε Ada Kotovskaya , τη στιγμή που ο προσωπικός γιατρός του Gagarin , οι οποίοι παρακολούθησαν την υγεία των μελλοντικών κοσμοναύτες .
Μιλώντας νωρίτερα στο RT , είπε οι νέοι δεν ξέρουν τι είχαν να αντιμετωπίσουν , επειδή το έργο ήταν εξαιρετικά ταξινομηθεί . Είχαν μόνο είπαν πως ήρθαν για να δοκιμάσουν το νέο σκάφος - αλλά ήταν εντελώς απληροφόρητοι τι είδους σκάφος ήταν .
Οι ενδεχόμενες επιλογές για την πρώτη εκτόξευση ήταν Gagarin και Gherman Titov . Αλλά στις 10 Απριλίου , μια επίσημη επιτροπή διάλεξε Gagarin για την πτήση , για το διορισμό Titov ως στήριγμα του .
Στις 12 Απριλίου 1961 , ο Γκαγκάριν ξεκίνησε το πρώτο πρόσωπο σε τροχιά γύρω από τη Γη . Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη , φώναξε του διάσημου " Poyekhali ! " ( Πάμε ! ) , Πιλοτική εφαρμογή της ανθρωπότητας σε νέες ανακαλύψεις και τη Σοβιετική Ένωση της νίκης της επί των ΗΠΑ στον αγώνα για να πάρει τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα .
Γκαγκαρι 4
Ο πρώτος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν στο πιλοτήριο του διαστημοπλοίου « Βοστόκ » πριν από την απογείωση . Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ 12 Απριλίου 1961. ( RIA Novosti ) Το πρώτο κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στο πιλοτήριο του διαστημοπλοίου « Βοστόκ » πριν από την απογείωση . Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ 12 Απριλίου 1961. ( RIA Novosti )
Υπήρχαν πολλοί μύθοι γύρω από την απόφαση να επιλέξει Gagarin ως τον πρώτο κοσμοναύτη , όπως το διάσημο χαμόγελο και το υπόβαθρό του .
Ένας θρύλος του Μπαϊκονούρ λέει ότι αυτός προτιμήθηκε από τον αναπληρωτή του Titov , λόγω των καλών τρόπων του: όταν εισήλθε τη μονάδα κατάρτισης διαστημόπλοιο πέταξε τα παπούτσια του . Για Sergey Korolev , ο επικεφαλής σχεδιαστής χώρο και ο ιθύνων νους πίσω από την πρώτη φορά επανδρωμένη διαστημική πτήση , αυτό ήταν , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς , ένα σημάδι σεβασμού και αποφασιστικότητα . Υπήρχε προφανώς ένας συνδυασμός πραγμάτων που συνέβαλαν στην επιλογή , συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετική απόδοση του Γκαγκάριν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης , το χάρισμά του , και , φυσικά , τύχη .
Πτήση του Γκαγκάριν κράτησε μόνο 108 λεπτά , και ποτέ δεν αφέθηκε να πετάξει στο διάστημα και πάλι - κάτι που ονειρευόταν περισσότερο από όλα.
" Ήθελε πραγματικά να συνεχίσει να πετά , και ήταν πολύ ζηλιάρης από τους συναδέλφους του spacemen που πήρε για να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο έξω στο διάστημα , " η κόρη του, Έλενα υπενθύμισε . «Ήταν πολύ ενδιαφέρονται για διαστημικές αποστολές . Ονειρευόταν του mastering του νέου εξοπλισμού ? Ήθελε να συμμετάσχει στο σεληνιακό πρόγραμμα . Και στην εποχή Korolev του , που άρχισε να αναπτύσσει το πρόγραμμα του Άρη , έτσι πίστευε ότι θα συμμετάσχει σίγουρα σε αυτό, πάρα πολύ . "
Στις 27 Μαρτίου 1968, ενώ σε μια εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας , Γκαγκάριν σκοτώθηκε σε συντριβή MiG - 15UTI κοντά στην πόλη της Kirzhach . Ο θάνατος του 34-year -old κοσμοναύτης έγινε μια πανεθνική τραγωδία , με δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που παρακολουθούν την κηδεία του . Gagarin κηδεύτηκε στον τοίχο του Κρεμλίνου, στην Κόκκινη Πλατεία .
Γκαγκαριν 5
Κηδεία των Ηρώων της Σοβιετικής Ένωσης , πιλότος - κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν και ο συνταγματάρχης - μηχανικός Vladimir Seregin . Κηδεία συνάντηση στην Κόκκινη Πλατεία . ( RIA Novosti / Lev Ivanov ) Κηδεία των ηρώων της Σοβιετικής Ένωσης , πιλότος - κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν και ο συνταγματάρχης - μηχανικός Vladi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου