Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

*Αστροπερπατήματα * στην Νέα Ζίχνη


nea zixnh 1
nea zixni 5
nea zixni 2

Με μεγαλη επιτυχία διεξήχθησαν την Τρίτη 16 Ιουλίου τα “Αστροπερπατήματα” στον αύλιο χώρο του Γενικού Λυκείου Νέας Ζίχνης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “1913 Καλοκαίρι 2013” του Δήμου Νέας Ζίχνης.
            Κεντρικός ομιλιτής της εκδήλωσης ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κλεομένης Τσιγάνης ο οποίος μίλησε για τους αστεροειδείς, τους κομήτες, τα πεφταστέρια και άλλα φαινόμενα του ηλιακού μας συστήματος. Παρουσιάστηκαν επίσης οι εργασίες μαθητών του Γενικού Λυκείου Νέας Ζίχνης με γενικό θέμα “Αστρονομικές Μετρήσεις στην Αρχαία Ελλάδα” για τη μέτρηση των ακτίνων της Γης, της Σελήνης και του ‘Ηλιου και των αποστάσεών τους, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας (project) σε συνεργασία με το Office of Astronomy for Development (OAD) της Διεθνούς Ένωσης Αστρονομίας (IAU).
nea zixnh 6
            Ακολούθησε περιήγηση στον καλοκαιρινό ουρανό από τον υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σερρών κ. Σωτήρη Μανδηλιώτη. Στην εκδήλωση συμμετείχε η ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων “Αστροπύλη Σερρών” με τηλεσκόπια, που, μαζί με το τηλεσκόπιο του ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης και το τηλεσκόπιο του ΕΚΦΕ Σερρών, τοποθετήθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης για παρατήρηση από το κοινό. nea zixni 7
            Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης κ. Αθανάσιος Ταραμόπουλος.
            Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Νέας Ζίχνης, το Office of Astronomy for Development (OAD) της Διεθνούς Ένωσης Αστρονομίας (IAU), η Αστροπύλη Σερρών και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου