Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

NASA EXPRESS -- Your STEM Connection for Feb. 9, 2023

 

Facebook ‌ Κελάδημα ‌ LinkedIn ‌
Όταν πρόκειται για τη NASA, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν προς τον ουρανό καθώς οι πύραυλοι, τα ρόβερ και οι αστροναύτες ξεπερνούν τα όρια της εξερεύνησης του διαστήματος. Αλλά τα οφέλη του να προχωρήσουμε πάνω και πέρα ​​μπορούν να βρεθούν εδώ στη Γη μέσω προϊόντων και υπηρεσιών που προέρχονται από την καινοτομία της NASA.

Η τελευταία έκδοση της έκδοσης Spinoff της NASA περιλαμβάνει δεκάδες νέες εμπορευματοποιημένες τεχνολογίες από εταιρείες που ωφελούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – ακόμη και στην τάξη.
Εικονικά εργαστήρια και ευκαιρίες μάθησης
Κοινό: Επίσημοι και άτυποι εκπαιδευτικοί, γονείς και φροντιστές
Ημερομηνία Webinar: Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις
2 μ.μ. EST
Επικοινωνία: cassie_soeffing@strategies.org
 

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε.
Κοινό: Εκπαιδευτές, γονείς, φροντιστές και μαθητές στο γυμνάσιο και στο κολέγιο
Ημερομηνία εκδήλωσης: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις
5 μ.μ. EST
Επικοινωνία: Education@lpi.usra.edu
 
Εγγραφείτε στο Σεληνιακό και Πλανητικό Ινστιτούτο για τη νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων «Alcanzando las Estrellas» που παρουσιάζεται στα Ισπανικά. Οι ισπανόφωνοι φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μέλη της κοινότητας προσκαλούνται σε αυτήν τη δωρεάν, εικονική σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για να μάθουν περισσότερα για το συναρπαστικό πεδίο της πλανητικής επιστήμης. Συντονιστείτε αυτόν τον μήνα για να ακούσετε από τον Δρ. Germán Martínez, ο οποίος θα μοιραστεί τα κυριότερα σημεία από την εποχή που εργαζόταν στην αποστολή της NASA Mars 2020, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου οδήγησης ενός ρόβερ σε άλλο πλανήτη. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα. 
Κοινό: Όλοι οι εκπαιδευτικοί. μαθητές των τάξεων 9-12 και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις
10 μ.μ. EST
 
Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στον Άρη, το ρόβερ Perseverance άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον Κόκκινο Πλανήτη. Το rover ερευνά τον κρατήρα Jezero - μια περιοχή του Άρη όπου το αρχαίο περιβάλλον μπορεί να ήταν ευνοϊκό για μικροβιακή ζωή - διερευνώντας τους βράχους του Άρη για στοιχεία προηγούμενης ζωής. Το rover συλλέγει επίσης και προετοιμάζει δείγματα πετρωμάτων και ιζημάτων του Άρη και τα αποθέτει στην επιφάνεια του Άρη για ανάκτηση από μια μελλοντική αποστολή. Γίνετε μέλος της αποστολής Mars 2020 καθώς συζητούν τα δύο τελευταία χρόνια λειτουργίας και ανακάλυψης.
Το Sally Ride EarthKAM είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM που διαχειρίζεται το US Space & Rocket Center στο Huntsville της Αλαμπάμα. Το EarthKAM επιτρέπει στους μαθητές των τάξεων K-12 να τραβήξουν εικόνες της Γης από το διάστημα χρησιμοποιώντας μια κάμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Χρησιμοποιήστε το EarthKAM ως εργαλείο διδασκαλίας για τη μελέτη θεμάτων που κυμαίνονται από τη γεωγραφία έως την τέχνη και τη μετεωρολογία.

Η επόμενη αποστολή πραγματοποιείται Τρίτη 14 Φεβρουαρίου - Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για λεπτομέρειες και για να εγγραφείτε για να συμμετάσχετε.
Ξεκινήστε να γιορτάζετε γιατί το CONNECTS έχει πλέον πάνω από 1.000 μέλη! Για τον εορτασμό της περίστασης, ένα ειδικό σήμα « 1000ο Μέλος» είναι διαθέσιμο για τα μέλη ΣΥΝΔΕΣΗ για να το δώσουν στους συναδέλφους τους ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το Γνωσιακό άρθρο σχετικά με το πώς να δείξετε εκτίμηση για ένα άλλο μέλος του CONNECTS ή να το αναγνωρίσετε απονέμοντας ένα σήμα.
 
Γνωρίζετε συνάδελφο που δεν είναι μέλος του CONNECTS; Βοηθήστε να αναπτυχθεί η κοινότητά μας προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν. 
Κοινό: Διαπιστευμένα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ
Προθεσμία ανακοίνωσης προθέσεων: 22 Μαρτίου
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 24 Απριλίου
Επικοινωνία: hq-LuSTR@mail.nasa.gov
 
Η Διεύθυνση Αποστολής Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA αναζητά προτάσεις για ευκαιρίες για την έρευνα σεληνιακής τεχνολογίας επιφανειών (LuSTR).
 
Η LuSTR ζητά ιδέες από πανεπιστήμια για τη δημιουργία τεχνολογιών σεληνιακής επιφάνειας για να επιταχύνει την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις αποστολές της NASA, συμπεριλαμβανομένου του Artemis Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τους έξι τομείς εστίασης της Πρωτοβουλίας Καινοτομίας Σεληνιακής Επιφάνειας της NASA .
 
Αυτή η πρόσκληση LuSTR διαθέτει συγκεκριμένες προκλήσεις σε τρεις τομείς εστίασης: Μετριασμός σκόνης, ακραία πρόσβαση και χρήση πόρων επιτόπου.
Κοινό: Πανεπιστήμια, κολέγια και κοινοτικά κολέγια που έχουν οριστεί ως ιδρύματα εξυπηρέτησης μειονοτήτων (MSIs)
Συνεδρίες εικονικής ενημέρωσης: Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και 6 Απριλίου
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 1 Μαΐου
Επικοινωνία: MCA@nasaprs.com
 
Το Γραφείο Έρευνας και Εκπαίδευσης του Minority University του STEM Engagement της NASA (MUREP) αναζητά προτάσεις για την ενίσχυση της ερευνητικής ικανότητας των MSI και για να επιτρέψει στους μαθητές να συνεχίσουν την έρευνα σε τομείς προτεραιότητας της NASA.

Η ευκαιρία MUREP Curriculum Awards επιδιώκει να εμπλέξει διαφορετικούς μαθητές σε αυθεντικές μαθησιακές εμπειρίες μέσω της βελτίωσης και ανάπτυξης του προγράμματος σπουδών και της πολιτιστικά σχετικής και ανταποκρινόμενης διδασκαλίας, μάθησης και υποστήριξης. Πλήρης πρόταση και λεπτομέρειες της συνεδρίας εικονικής ενημέρωσης μπορείτε να βρείτε εδώ .
Είναι έτοιμη η κοινότητά σας για τις επερχόμενες ηλιακές εκλείψεις το 2023 και το 2024; Γίνετε συνεργάτης της NASA Eclipse Ambassador για να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας για την επιστήμη του διαστήματος με άλλους στην περιοχή σας. Οι πρεσβευτές θα βοηθήσουν στην προετοιμασία κοινοτήτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βιώσουν το δέος της θέσης μας στο διάστημα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαίδευση και υλικό για να προσελκύσουν υποεξυπηρετούμενο κοινό στην περιοχή τους.
 
Αιτήσεις από ερασιτέχνες αστρονόμους και προπτυχιακούς φοιτητές θα γίνονται δεκτές έως ότου πραγματοποιηθούν 500 συνεργασίες σε όλες τις ΗΠΑ 
Ευκαιρίες με τους Συνεργάτες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου