Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Γενικό Λύκειο Ροδολίβους Eικονική επίσκεψη στο CERN

Γενικό Λύκειο Ροδολίβους

Eικονική επίσκεψη στο CERN, η κα Ανδρομάχη Τσίρου φυσικός του CERN , ειδικευμενη στα πειράματα επάνω στους επιταχυντές (CMS) θα μας μιλήσει για τον επιταχυντή (CMS) του CERN και με την βοήθεια κάμερας θα μας οδηγήσει στον επιταχυντή όπου πραγματοποιούνται πειράματα σχετικά με την αναζήτηση διαστάσεων και σωματιδίων (ανακάλυψη μποζονίου Higgs).
Στην "on line" ενημέρωση θα συμμετάσχει και η καθηγήτρια του Τμήματος Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Kουρκουμέλη Χριστίνα (http://hypatia.phys.uoa.gr/…/kourkoumelis/kourkoumelis.html1). Η ανωτέρω καθηγήτρια θα επισκεφθεί το σχολείο μας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 (ώρες σχολείου) για να προετοιμάσει τους μαθητές στην κατανόηση της λειτουργίας και των αναζητήσεων που γίνονται στο CERN και στη συνέχεια στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του Λυκείου μας μαθητές που ενδιαφέρονται για την σωματιδιακή φυσική θα προβούν στην πειραματική αναζήτηση εντοπισμού μυονίων.
Στο τέλος της ενημέρωσης θα γίνουν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο επίσκεψης μαθητών του Γενικού Λυκείου Ροδολίβους στο CERN από 8 έως 12 Ιανουαρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου